top of page

Een Kijkje Achter de Schermen bij Het Wapen van Linschoten

Hallo allemaal, ik ben Rosa, en ik werk nu anderhalf jaar bij Het Wapen van Linschoten. Voor mij is dit meer dan zomaar een bijbaantje naast mijn school, het is een ervaring die me dierbaar is. Ik kom zelf uit Woerden, maar ik voel me helemaal thuis in dit kleine dorpje.

Linschoten mag dan klein zijn, maar de liefde voor Het Wapen van Linschoten is groots. Toen ik hier begon te werken, kende ik alleen mijn collega's in de buurt. In zo'n kleinschalig dorpje zijn vaste gasten een gemeenschappelijk gezicht. Sommigen komen stipt op onze openingstijden op zondag voor een kopje koffie, anderen zijn er voor de "VRIMIBO" - de vrijdagmiddagborrel. In de zomer van 2023 begon dit concept zelfs uit te breiden, met een groepje locals die samen een drankje deden op ons terras. Op mooie dagen zaten ze zelfs aan het water, een prachtig gezicht.

Het mooie van mijn werk is dat ik het persoonlijk kan maken. Ik kan even een praatje maken met de gasten en mezelf zijn. Of het nu met vaste gasten is of met nieuwkomers, ik voel me welkom in het dorpje en serveer de gasten altijd met een glimlach.

Wat vind ik het leukste drankje om te serveren? Persoonlijk geniet ik van het serveren van een fles wijn. Het is een mooi moment om aan tafel de wijn te presenteren en voor de wijnkenners onder ons, om te laten proeven. Het opent de deur voor een gezellig gesprek en maakt het moment aan tafel persoonlijk.

Komt u ook een keer langs? Ik kan niet wachten om ook met u een praatje te maken en u te leren kennen.145 views0 comments

Comments


bottom of page