top of page

7 tips voor een onvergetelijk kerstdiner thuis!

Met de eerste corona vrije kerst sinds 3 jaar voor de deur mag de hele familie weer gezellig aanschuiven. Hoe leuk we het ook is om weer aan een goed gevulde tafel te zitten kan de komst van je (schoon)moeder, broers, zussen, neefjes en nichtjes er best voor zorgen dat je naast rode kerstballen rode vlekken in je nek krijgt.

Met een aantal tips, geïnspireerd door het kerstdiner in een restaurant maak je een vliegende start voor een onvergetelijke kerst!
1. Inventariseer dieetwensen en allergieën ruim van tevoren Hierdoor heb je voldoende tijd om een leuk alternatief te verzinnen. Serveer jij bijvoorbeeld een runder carpaccio als voorgerecht? Maar wil je rekening houden met een vegetarisch dieet? Dan kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een bieten carpaccio maken! Of wat dacht je van een vegetarisch stoofpotje van Jackfruit?


2. Begin op tijd met de inkoop van jouw producten De Lidl, Alberthein en Jumbo zijn nog nóóit zo druk geweest als op 23 december kwart over 3 s’middags. Zijn er misschien producten met een langere houdbaarheidsdatum die je weken van tevoren in kan slaan? Of zijn er producten die je zou kunnen weg vriezen? TIP; Je kan vaak een bestelling plaatsen bij je lokale slagerij zodat je je bestelling alleen nog af hoeft te halen!


3. Denk na over leuke wijn-spijs combinaties Een goed doordachte dranken combinatie kan een echte toevoeging zijn aan je kerstdiner. In een volgende blog geven wij 5 voorbeelden van een leuk kerst aperitief! Je kan je hierbij vaak gemakkelijk laten adviseren door een lokale drankenwinkel


4. Stel een slim menu samen In de restaurant wereld hebben wij een gezegde “de mise en place is de moeder van het servies” vrij vertaalt betekent dit: alles wat je kán voorbereiden is mooi meegenomen. Zo heb je meer tijd om met elkaar te genieten en hoef je minder in de keuken te staan. Kies dus een aantal strategische, goed voor te bereiden gerechten uit! Denk bijvoorbeeld aan een garnalencocktail; deze kan je zelfs al in glaasjes verdelen waardoor je ze alleen nog uit de koelkast hoeft te halen en hoeft af te garneren!


5. Stem af wie wat doet op de dag zelf Natuurlijk ontkom je er niet helemaal aan om tijdens het kerst diner de laatste hand aan de gerechtjes te leggen. Je kan van tevoren goed afstemmen wie wat doet; wellicht kan puberzoon de soep opwarmen en uit serveren, en kan manlief even heen en weer lopen om in het stoofvlees te roeren..


6. Maak tafelkaartjes voor de tafel indeling

Ben je met een wat groter gezelschap? Dan is het leuk om van tevoren na te denken over een tafelindeling. TIP: je kan van papier gemakkelijk een driehoekje vouwen (denk aan een toblerone verpakking). Je kan dan op iedere zijde een andere naam schrijven en zo wisselen bij het voor, hoofd en na gerecht!


7. Wees creatief met tafel aankleding en decoratie

Hierbij is Pinterest je beste vriend! Hier kan je honderden foto’s vinden van de mooiste (kerst) tafels. TIP! Voor een luxe uitstraling kan je verschillende groottes bordjes op elkaar stapelen


Klinkt dit tóch als te veel werk, en geef je jouw kerstdiner liever uit handen? Vier dan lekker kerst bij het Wapen van Linschoten!

107 views0 comments

Commentaires


bottom of page